(0)

Product was successfully added to your shopping cart.
Previ

Vall del Calàs 2014

Disponibilitat. En estoc

12,60 €
Certifcación ecológica

Vall del Calàs 2014

Característiques

  • Criança. 12 mesos en bótes de roure francès
  • Capacitat:
  • 75 cl
  • Grau d'alcohol:
  • 14,5

Puntuacions

ñ 89
Puntuació Peñin 89
91
Puntuació Enterwine 91
90
Puntuació mitja 90

Disponibilitat. En estoc

12,60 €
-+

Detalls

El vi del Montsant Vall del Calàs s'elabora a partir de vinyes de Merlot (de 8-12 anys), de Tempranillo (de vinyes d'uns 25 anys) i de Garnatxa  (ceps de 30 a 60 anys). Totes estan plantades en terrasses de sòls granítics, molt típiques de la zona del Montsant, i es conreen sota els paràmetres de l'agricultura ecològica.

Els raïms es veremen manualment durant el mes de setembre i octubre, amb una doble selecció del raïm (a les vinyes i al celler). Les varietats es vinifiquen per separat. Els raims es desrapen i inicien una maceracó de 14-20 dies, que continua amb la fermentació alcohòlica en dipòsit d'acer inoxidable a 27-29ºC.

La fermentació malolàctica comença en el tanc i acaba a les barriques. Tot seguit, Vall del Calàs 2014 del Celler de Capçanes realitza una criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 228 l. noves i de segon any. Un cop realitzat el cupatge i abans d'embotellar-lo, aquest vi negre ecològic del Montsant roman durant 3 mesos en dipòsit, ja que així s'estabilitza naturalment.

Producció de 12.000 ampolles. Consumiu-lo durant els propers 5-6 anys.

Informació addicional

A la vista

El vi negre de Capçanes Vall del Calàs mostra un intens color cirera intens amb reflexes granats i unes denses llàgrimes poc tenyides.

Al nas

Les  primeres notes aromàtiques d'aquest vi criança del Celler de Capçanes suggereixen fruita madura amb espècies (vainilla, clau i anís). Posteriorment, presenta un fons a base de balsàmics i notes minerals, que descriuen molt bé la denominació.

A la boca

El pas per boca d'aquest vi negre ecològic del Montsant és equilibrat, amb una bona combinació entre la fruita madura i l'elegant frescor. Els tanins estan ben estructurats i el final de boca és llarg, amb una delicada barreja de sensacions balsàmiques, minerals i herbàcies.

La nostra opinió personal

Molt equilibrat, Vall de Calàs 2014 combina la mar de bé amb carns rostides, carns la graella i formatges curats.

ALTRES ANYADES

Vall del Calàs 2013:

91 punts Enterwine i 89 punts Peñín. Qualificat d' "Excel·lent" per Wein-Plus.

Vall del Calàs 2012:

90 punts Enterwine.

Anyada 2014
Tipus de vi Negre
D.O. Montsant
Capacitat 75 cl
Temperatura de servei 15-17 graus
S'ha de servir decantat? 30 minuts abans de servir
Segueix les pautes de l'agricultura biodinàmica? No
Ecològics Si
És un producte sense sulfits? No
Envelliment Criança
Tipus de criança mesos en bótes de roure francès
nbre. de mesos en bóta 12
Puntuació Parker No
Puntuació Peñin 89
La nostra puntuació 91
Puntuació mitja 90
Altres guies Guía Proensa 2017: 90 puntos. Gilbert Gaillard: Medalla de Oro.
Nom del premi Selection Das Genussmagazin Organic Wines: Medalla de Plata. 3 Estrellas.
Mono-Varietal No
Percentatge de Varietat Merlot 50%, Garnacha Tinta 35%, Tempranillo 15%
Maridatges Arrosos de carn, Aus, Bolets, Caça de ploma, Calereta, Carn de bou, Carns vermelles a la graella, Formatges d'ovella, Rostits, Xai a la graella
Gustos Complex i elegant, Saborós i amb notes de bóta, Sedós i intens
Ocasió De tapes, Dinar de negocis, Perquè si, Reunió familiar, Sopar amb els amics
  1. vi vall calas review by Ernest pla on 26/7/2018
    Valoració

    Soc consumidor de productes eco, i m'alegra poder trobar vins d'aquest mena. Aquest l'he trobat molt bo, gens pesat i ben fet. Senta molt bé i tot lliga.

Escriu el teu comentari

Com valores aquest producte? *

  1 estrella 2 estrelles 3 estrelles 4 estrelles 5 estrelles
Valoració