Cava Raventós i Blanc Manuel Raventós 2007
Disponibilitat: Esgotat
Raventós i Blanc Manuel Raventós 2007 és el vi escumós gran reserva que el celler Raventós i Blanc s'elabora de la selecció dels seus millors vins de cada collita. L'any 2007 van escollir els vins de Xarel·lo (80%) i Parellada (20%) que procedien de la parcel·la Clos del Serral, situada entre el llac i el bosc del Serral, amb orientació nord i amb ceps plantats l'any 1954 en got i en pendent.
La verema es va realitzar en el moment òptim de maduració, amb una diferència d'una setmana entre cadascuna d'elles. L'entrada dels raïms va ser per gravetat i amb addició de neu carbònica per evitar oxidacions. Després d'obtenir el most d'una lleugera premsada es va fermentar en dipòsits d'inoxidable amb control de temperatura separant les varietats. Un cop obtingut els vins es va realitzar el cupatge i es va transvasar a l'ampolla on va realitzar la segona fermentació i criança durant un mínim de 5 anys en rima. Aquest vi escumós de la Conca del Riu Anoia Manuel Raventós porta la data del degollament a la contraetiqueta de la seva ampolla.
A la vista | Vi escumós Manuel Raventós de color groc daurat amb reflexos or. Molt brillant i net en copa amb formació de rosaris de fines bombolles. |
---|---|
Al nas | En nas, Manuel Raventós de Raventós i Blanc, és intens i madur, on destaquen les aromes cítrics gebrats, fruita blanca lleugerament compota, orellanes, brioixeria fina i crema pastissera. També trobem records especiats, cedre fresc, records de caramel acabat de fer i mel de flors blanques. |
A la boca | En boca és suau i untuós amb un pas elegant, madur i de finíssim carbònic perfectament integrat amb el vi. Té una fresca acidesa que et acaricia els laterals de manera efervescent. Manuel Raventós de Xarel·lo i Parellada és llarg i persistent en boca, amb records a llorer, crema cremada, poma al forn, flors blanques, crema de llimona i fines mares per via retronasal. |
La nostra opinió personal | Raventós i Blanc Manuel Raventós 2007 és complex i elegant amb un pas sueve i vellutat que serà la delícia dels amants dels caves de llarga criança. |
Anyada | 2007 |
Tipus d'escumós | Brut nature |
DO | Vi de la terra Costa de l'Anoia |
Capacitat | 75 cl |
Temperatura de servei | 9-11 graus |
Envelliment | Gran Reserva |
Nº de mesos en ampolla | 60 |
Puntuació Enterwine | 95 |
Puntuació mitja | 95 |
Percentatge de Varietat | “Xarel·lo”:”80” “Parellada”:”20” |
Maridatges | Arrosos de peix, Aus, Boullabaise, Calereta, Caviar, Foie, Formatges curats, Formatges de pasta suaus, Marisc a la graella, Marisc cru, Marisc cuit, Ostres |
Gustos | Cremós i de bombolla fina, Molt intens, dels que omplen la boca , Sedós i intens |
Ocasió | En una ocasió especial, Perquè jo ho valc, Si tens un compromís, Sopar a la llum de les espelmes |