Vi Dolç Nus de Mas d'en Gil 2014

Vi dolç negre del Priorat. Garnatxa, Syrah i Viognier amb 18 mesos de criança en roure francès.

18 meses en barrica de roble francés. 12 meses en botella.
Grau d'alcohol: 16,5º
Capacitat: 37,5 cl
D.O.: Priorat
Varietats: Viognier, Garnatxa, Sirà,
Cellers: Mas d'en Gil
93 93
Registreu-vos per a ser notificat quan aquest producte es trobi de nou en existència

Disponibilitat: Esgotat

22,65 €
Descripció del producte
Detalls

El vi dolç Nus nasqué de l'anhel del celler Mas d'en Gil de recuperar una antiga tradició de la comarca: fer vins dolços de Garnatxa.

El vi es va començar a elaborar l'any 1999. Tanmateix, van haver de transcórrer vuit anys de proves fins arribar al cupatge definitiu: sobretot Garnatxa, amb una petita aportació de SyrahViognier.

El nom d'aquest vi dolç natural del Priorat al.ludeix a la fusió o "nus" de les diverses varietats i vinyes amb les quals s'elabora.

Tot el procés de vinificació es fa per separat segons la varietat. Els raïms es deixen assecar, una part a la planta i la majoria en canyissos al sol. Després fermenten parcialment a baixa temperatura en dipòsits. La fermentació, però, es talla amb l'addició d'alcohol, deixant una part de sucre residual natural.

Tot seguit, el vi dolç negre resultant es va sagnar en els dipòsits i es va trasbalsar a bótes de roure francès, on envellí durant 18 mesos. En acabar, es va fer el cupatge de Nus de Mas d'en Gil 2014, i el vi va reposar 12 mesos més a l'ampolla.

Gaudiu d'aquest vi dolç natural del Priorat fins a 2028.

Informació addicional
Informació addicional
A la vista

Aquest vi negre dolç del Priorat llueix uns reflexos granats i abundants llàgrimes denses poc tintades. Nus de Mas d'en Gil té un brillant color vermell picota.

Al nas

Aromàticament  és molt expressiu, amb un bon ventall d'aromes de fruita, combinades amb espècies dolces, flors seques, xocolata i fumats. Aquest vi negre dolç de Mas d'en Gil també mostra notes pròpies de la criança en roure francès, amb un imponent fons mineral i terròs.

A la boca

L'atac és dolç i agradable. El pas per boca és untuós, elegant i molt equilibrat, amb una bona combinació entre cítrics i panses. Les notes minerals també són presents, enbolcallades per fumats, balsàmics i espècies. El final d'aquest vi dolça natural de Garnatxa és complex i molt persistent, amb notes balsàmiques, florals i minerals.

La nostra opinió personal

Exquisit i gens embafador, Nus de Mas d'en Gil 2014 és un vi dolç sorprenent, versàtil. Es pot  pendre sol, o maridar-lo amb formatges blaus.

ALTRES ANYADES

Nus de Mas d´en Gil 2011:

91 punts Parker. 94 punts Enterwine.

Nus de Mas d'en Gil 2010:

91 punts Parker i 93 punts a la Guía Peñín.

Anyada 2014
Tipus de vi Dolç
D.O. Priorat
Capacitat 37,5 cl
Temperatura de servei 11-13 graus
Envelliment 18 meses en barrica de roble francés. 12 meses en botella.
Puntuació Enterwine 93
Puntuació mitja 93
Percentatge de Varietat Garnacha 80%, Syrah 15%, Viognier 5%.
Maridatges Aperitius, Foie, Formatges blaus, Formatges curats, Formatges d'ovella, Formatges de cabra, Formatges de vaca, Pastissos de fruites, Pastissos de xocolata, Postres de crema, Postres de fruita, Postres de pasta de full, Postres dolçes, Sol, Torrons, Xocolata
Gustos Complex i elegant, Lleugerament dolç, Saborós i amb notes de bóta
Ocasió En una ocasió especial, Per a les postres, Perquè jo ho valc, Si tens un compromís, Sopar a la llum de les espelmes
Opinions
1 Opinió
òptim
Valoració
Quin vi dolç més bo!!! Orellanes, gerds, xocolata, flors i sempre la llicorella. Quina sort viure en un país que fa vins com aquest.
Opinat per (publicat a 27 agost de 2018)
Escriu la teva opinió
  •  
    1 1 estrella
    2 2 star
    3 3 star
    4 4 star
    5 5 star
    Valoració