Espadeiro

Espadeiro

Típica varietat de raïm negre, l'Espadeiro sol acompanyar altres varietats donant un particular caràcter als vins.

Varietat negra autòctona de la província gallega d'Orense conreada en la DO Rías Baixas.

L'Espadeiro és un cep mitjanament vigorós, de fertilitat i productivitat mitjana; de maduració mitjana-tardana. Suporta la sequera i prefereix sòls francs.

El cep presenta un pàmpol d’aparença alçat. Els raïms són de grandària petita tirant a mitjana i amb una compacitat mitjana. Les baies són esfèriques, de grandària petita i color blau fosc tirant a negre. Tenen una pellofa fina.

El vi negre de la varietat Espadeiro és de color picota fosc, d'aromes fruiteres intenses i notes especiades. A la boca és un vi amb personalitat, de notable acidesa i amb cos.

El raïm Espaldeiro tant pot emprar-se per elaborar vins joves barrejats amb altres varietats negres o blanques, com per elaborar vins monovarietals pensats per a la criança en barrica de roure.

Altres denominacions d'aquesta varietat negra són: Torneiro, Ferrol, Espadal, Espadeiro da tinta, Padeiro de basto i Tinta pobres.


2 Article(s)

2 Article(s)