Caiño Tinto

Caiño Tinto

Varietat de raïm autòctona de Galícia, la Caiño Negre aporta una gran càrrega de fruita als seus vins.

La Caiño Tinto és una varietat negra autòctona de les terres gallegues, conreada a les DO Rías Baixas i Ribeiro, i al nord de Portugal. És un cep d'una alta fertilitat i de brotació primerenca, la qual cosa la fa sensible a les gelades. També és sensible a la botrytis i molt sensible a l’oïdi. Un cicle de maduració llarg exigeix que els ceps, i no directament els raïms, estiguin exposats a la major insolació possible.

El cep presenta pàmpols d’aparença alçada. Els raïms cilíndrics i compactes són duna grandària mitjana a petita. Les baies són esfèriques, de grandària mitjana i de color violeta blau fosc. La pellofa és gruixuda.

Els vins de la varietat Caiño Negre s'utilitzen habitualment en barreges per complementar a altres varietats de major estructura.

En elaboracions monovarietals o emprada com a raïm base, la Caiño Negra dóna vins joves d'intenses aromes afruitats i florals, frescos i amb un bon pas a la boca.

Els vins monovarietals Caiño Negre criança adquireixen un color vermell picota i aromes a fruites vermelles madures. A la boca són vins amb una bona estructura i amb cos.

Altres denominacions d'aquesta varietat són: Azal Negre, Amaral, Borraçal, Cainho Bravo, Cachón Ii Caíño Longo.

4 Article(s)

4 Article(s)