(0)

Moscatell de Frontignon

Product was successfully added to your shopping cart.

Moscatell de Frontignon

Varietat de raïm blanc de ràpida pansificació, molt versàtil. Amb ella s'elaboren tant vins dolços com secs.

Moscatell de Frontignan és l'apel·latiu per als vins dolços naturals de Frontignon, localitat francesa de la regió sud-est de Llenguadoc-Roussillon. Aquests vins estan elaborats amb la Muscat Blanc à Petits Grains o Moscatell de gra menut.

La Muscat Blanc à Petits Grains (Moscatell de Frontignan) és una varietat de raïm blanc mediterrani i una de les més antigues que existeixen. Està catalogada per l'ampelografia com el raïm Anathelicon moscathon conreada pels grecs o la dels ceps Apiane dels romans.

La Muscat Blanc à Petits Grains (Moscatell de Frontignan) és un cep poc vigorós i d'escàs desenvolupament. El seu brot primerenc la fa sensible a gelades primaverals. És sensible també a l’oïdi, a la botrytis i pot patir neulia. Els raïms, a causa d'una ràpida maduració, comencen amb facilitat la conversió a panses. Li agraden els sòls francs, ben drenats i ventilats.

El cep presenta un pàmpol d’aparença feble. Els raïms són d’una grandària mitjana, cilíndrics i compactes. Les baies són cilíndriques, de grandària petita tirant a mitjana, i d’un color groc que es va enfosquint fins al vermellós. Té amb una pellofa fina.

Els vins de la varietat Muscat Blanc à Petits Grains (Moscatell de Frontignan) són molt aromàtics, amb un bon grau alcohòlic i d'un color groc-ambre. Amb aquesta varietat es podran elaborar vins blancs monovarietals de Moscatell de Frontignan dolços o secs, misteles o vins de licor. De mosts obtinguts del procés previ a convertir-se en panses, els vins resultants seran licorosos, glicèrics, amb la presència de terpens. També es poden vinificar tal com es feia tradicionalment d'un vi negre, i així se n’obté una estructura i càrrega de tanins.

Altres denominacions de la varietat Muscat Blanc à Petits Grains (Moscatell de Frontignan) són: Moscatell de gra menut, Moscat do Douro.

4 Article(s)

per pàg.
 1. marta violet 2014 marta violet 2014
  -4%

  Marta Violet 2018

  91
  Puntuació Enterwine 91
  91
  Puntuació mitja 91
  Vi blanc jove del Penedès elaborat amb Muscat de Frontignan, Xarel·lo i Macabeu.

  Preu regular: 8,95 €

  Preu d'Oferta 8,60 €

 2. Gramona Gessamí 2018

  91
  Puntuació Enterwine 91
  91
  Puntuació mitja 91

  Vi blanc jove del Penedès, cupatge de Muscat de Frontignan, Sauvignon Blanc, Moscatell d'Alexandria i Gewürztraminer.

  10,30 €
 3. Aikarai Muscat 2017

  90
  Puntuació Enterwine 90
  90
  Puntuació mitja 90

  Vi blanc jove del Penedès. Monovarietal de Muscat de Frontignan.

  6,95 €
 4. Auzells 2016

  90
  Puntuació Enterwine 90
  90
  Puntuació mitja 90

  Vi blanc DO Costers del Segre. Cupatge de 9 varietats.

  10,85 €
Loading ...Carrega més ...

4 Article(s)

per pàg.