Josep Grau Viticultor

Josep Grau Viticultor

Viticultor inquiet i exigent, en Josep Grau fa vins de terrer al Montsant i al Priorat

Mogut per la seva passió pel vi i per la terra, un bon dia en Josep Grau va decidir fer un gir a la seva vida i abandonar Barcelona per establir-se a Marçà, Tarragona. Persona de caràcter emprenedor, després de guanyar experiència en diversos cellers en Josep va endegar el seu primer projecte personal, el Celler Dosterras, a la DO Montsant, del qual es va desvincular uns anys més tard. L’any 2013, en Josep va comprar 36 hectàrees de vinya a les viles de Marçà, Capçanes i Falset, fet que li va permetre augmentar de manera considerable la producció. Dividides en 15 parcel·les amb sòls molt diversos, i plantades amb ceps vells i ceps joves, les vinyes es treballen des del primer dia amb tècniques d’agricultura ecològica, seguint criteris de màxim respecte per l’entorn natural.

En 2016, en Josep Grau va recuperar un edifici construït fa més de dos segles a Gratallops i equipat amb un petit celler subterrani, i va començar a fer vi a la DOQ Priorat. Per tal de reflectir el terrer excepcional de la zona amb la màxima fidelitat possible, el projecte es va centrar des del principi en la producció de vins de parcel·la, bàsicament monovarietals. El raïm passa per tres processos de selecció -a la vinya, en arribar al celler i en una taula de selecció- i es vinifica de manera acuradíssima. El resultat és la gamma de vins del Priorat d’en Josep Grau, formada per vins frescos, profunds i refinats.

Tant al Montsant com al Priorat, el celler Josep Grau Viticultor treballa bàsicament amb les varietats pròpies de la zona, és a dir, Garnatxa i Carinyena per als vins negres, i Garnatxa Blanca per als vins blancs. També fa servir algunes varietats internacionals, com la Syrah.

Pel que fa a l’elaboració, en Josep Grau vol que la fruita i el terrer defineixen el caràcter dels seus vins. Per aquest motiu, el raïm fermenta amb llevats autòctons. A més a més, en comptes d’envellir els vins en bótes de roure convencionals, en Josep fa servir recipients de roure austríac, sobretot tines de grans dimensions, que marquen menys la fruita.

De producció limitada, els vins de Josep Grau Viticultor són admirats a dins i a fora del nostre país, tant pels consumidors com per crítics de prestigi internacional.

  • Any de fundació: 2013
  • Direcció: Polígono 7, parcela 27
  • Ciutat: Marçà
  • Província: Tarragona
  • Codi Postal: 43775
  • País: Espanya
  • Telèfon: 34 678 730 596
  • www.josepgrauviticultor.cat
  • Ofereix visites guiades? Sí
  • Ofereix serveis d'enoturisme? Sí

Denominació d'origen:

DO Montsant, DOQ Priorat

Varietats negres:

Carinyena, Garnatxa, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot

Varietats blanques:

Garnatxa Blanca, Chardonnay, Macabeu.

18 Article(s)

18 Article(s)