AT Roca

AT Roca

Projecte personal de l’Agustí Torelló i el seu fill, el celler AT Roca elabora vins ecològics, escumosos Clàssic Penedès i escumosos ancestrals en diverses regions de Catalunya.

Poc després de desvincular-se del negoci familiar, Agustí Torelló Sibil va fundar el celler AT Roca del Penedès amb l’ajut dels seus fills Jordi i Agustí, jove enòleg amb un important bagatge professional que s’encarrega de la part tècnica del projecte. El nom AT Roca fa referència a ell, peça clau del projecte.

Compromès amb el territori, el celler AT Roca “Vi de Terrer” vol elaborar vins expressius a partir de varietats autòctones, vinificades amb procediments respectuosos i poc intervencionistes. Per aconseguir-ho, pare i fill treballen diverses parcel·les de vinyes velles plantades en altura en prestigioses regions vinícoles catalanes. El resultat són diversos projectes independents sota el paraigua de la casa mare, AT Roca.

Els vins escumosos són l’espina dorsal del projecte AT Roca. A causa de diferències de criteri amb el Consell Regulador de la DO Cava, Agustí Torelló va decidir elaborar els escumosos del celler AT Roca sota la denominació Clàssic Penedès des de bon principi.

A la DO Montsant, AT Roca elabora vins de Garnatxa i Carinyena sota la marca Companyia Vitícola Sileo. El raïm prové de quatre finques situades a prop de Cornudella de Montsant, una zona que destaca per la diversitat d’orientacions, altures i sòls, que combinen la llicorella, el terreny calcari i l’argila.

La vocació solidària del celler AT Roca queda palesa en el projecte benèfic Cop de Cor, un vi blanc ecològic del Penedès elaborat a partir de la Vinya Novelles, plantada amb ceps vells de Xarel·lo. Els beneficis de la venda es destinen a la fundació “Vi per Vida”, dirigida per Xavi Ayala, que financia la investigació contra el càncer.

La darrera iniciativa del celler AT Roca es diu Ànima Mundi. Elaborador de vins tranquils i ancestrals sense sulfits afegits a partir de vinyes treballades amb tècniques d’agricultura biodinàmica, aquest projecte porta un pas més enllà el compromís amb la terra i la sostenibilitat que defineix la filosofia d’AT Roca.

En març de 2023, el celler AT Roca va inaugurar unes instal·lacions avantguardistes i cent per cent sostenibles a Sant Sebastià dels Gorgs, al Penedès, que va començar a funcionar en la verema de 2022. L’edifici, soterrat per la cara sud i obert pel nord, és un magnífic exemple d’arquitectura bioclimàtica i integració en l’entorn que s’ampliarà en el futur. L’objectiu és que, arribat el moment, tots els vins AT Roca del Penedès s’elaboraran i es criaran en les noves instal·lacions.

  • Any de fundació: 2014
  • Direcció: C/ de la Vinya 15-17
  • Ciutat: Sant Sadurní d'Anoia
  • Província: Barcelona
  • Codi Postal: 08770
  • País: Espanya
  • Telèfon: 34 935 165 043
  • www.atroca.eu
  • Ofereix visites guiades? Si
  • Ofereix serveis d'enoturisme?  No

Denominació d'origen:

Penedès, Clàssic Penedès, Montsant

Varietats negres:

Carinyena, Garnatxa.

Varietats blanques:

Xarel·lo, Parellada, Macabeu, Malvasía de Sitges.

11 Article(s)

11 Article(s)