(0)

Product was successfully added to your shopping cart.
Previ

Mascaró Nigrum Brut Reserva

Disponibilitat. En estoc

8,35 €

Mascaró Nigrum Brut Reserva

Característiques

  • Reserva. 24 mesos en ampolla.
  • Capacitat:
  • 75 cl
  • Grau d'alcohol:
  • 12

Puntuacions

89
Puntuació Enterwine 89
89
Puntuació mitja 89

Disponibilitat. En estoc

8,35 €
-+

Opinar sobre aquest producte

Detalls

Mascaró Nigrum Brut Reserva és un cava brut de tall clàssic, franc, equilibrat i amb personalitat, emparat sota la DO Cava i elaborat per Mascaró, emblemàtic celler ubicat a Vilafranca del Penedès, capital de la comarca de l'Alt Penedès. 

L'any 1946 neix l'empresa vinícola Antonio Mascaró de la mà de Narcís Mascaró, fill de vinater i destil·lador, amb l'objectiu d'elaborar i comercialitzar vins, caves i destil·lats. Avui dia encara manté una estructura familiar, amb Montserrat Mascaró, néta del fundador, a càrrec de la gerència. El celler conserva la seva ubicació original al centre urbà de Vilafranca del Penedès, a la casa Galtés i Mainé, més coneguda ara com a Caves Mascaró, un preciós edifici modernista tardà, si bé s'hagi ampliat l'any 1992 amb una part nova que comunica amb l'antiga mitjançant un entremat de túnels. Les úniques instal.lacions que se situen als afores de la vila són les de la destil·leria, traslladades a finals de la dècada dels setanta, la qual disposa d'onze alambins del tipus Charentes, que elaboren holandes seguint el mètode de doble destil·lació, aguardent de màxima qualitat i amb una graduació màxima de 65°. L'elaboració dels vins i dels caves Mascaró es realitza íntegrament amb el raïm produït de les seves dues finques, Mas Miquel, situada a Aiguamúrcia, a l'Alt Camp, i El Castell, emplaçada a La Múnia, nucli de població del municipi de Castellví de la Marca, a l'Alt Penedès. Mascaró és una de les firmes més reconegudes del Penedès. Els seus vins, caves i brandis han acumulat premis i prestigi al llarg de dècades, mantenint sempre la pròpia filosofia d'oferir productes de qualitat amb personalitat.

Cupatge tradicional de Xarel.lo, Macabeu i Parellada, de vinyes pròpies procedents de Mas Miquel, finca situada a Aiguamúrcia, municipi tarragoní de la comarca de l'Alt Camp, una parcel.la de cent- setanta hectàrees, anys enrera propietat del proper monestir cistercenc de Santa Maria de Santes Creus, de les quals trenta-cinc són vinyer, treballat pels monjos des de temps immemorials. Inscrita a la DO Penedès i a la DO Cava, Mas Miquel és en una de les zones més altes del Penedès i és limítrofe amb la D.O. Tarragona, una zona freda, amb força llum i vent, fet que ajuda la vinya a no patir tantes malalties, reduint així l’ús de productes químics com pesticides.

Es verema a mà i el trasllat fins al celler es realitza en petites caixes per protegir al màxim la qualitat del raïm. El procés d'elaboració és completament artesanal i les tres varietats es vinifiquen a banda. Un cop a les instal.lacions, el raim es desrapa, entra en els dipòsits i es premsa sencer. Es fa servir només el most flor procedent de les primeres fraccions del premsat, que es rafreda, per tal de mantenir-ne integrament les aromes. El most fa la primera fermentació alcohòlica a temperatura controlada i es transforma en vi base, fet que pot durar entre els vint-i-cinc i els trenta dies. Es fa el cupatge definitiu i un cop estabilitzat, es procedeix al tiratge tot afegint els llevats al vi i omplint-ne les ampolles, que baixen a la foscor de les caves i es col·loquen en rima per tal de fer la segona fermentació i una criança de vint-i-quatre mesos. Tot just després del degollament, s’afegeix el licor d’expedició, es tapa l’ampolla amb el suro definitiu i es vesteix per la seva sortida. 

Mascaró Nigrum Brut Reserva és l'escumós més tradicional del celler, elaborat encara avui dia de la mateixa manera com es feia l'any 1946, fidel al llegat familiar rebut; un cava reserva brut històric, aromàtic, sec, equilibrat i amb cos, que degustarem fins l'any 2020.

 

 

 

Informació addicional

A la vista

Cava Nigrum, net i brillant, amb un pàl·lid color groc, reflexos color palla i fines bombolles que ascendeixen lentament formant elegants rosaris.

Al nas

Cava Brut Reserva de Mascaró de fresques i intenses aromes. Suaus torrats es barregen amb una saborosa fruita blanca. Nombrosos records de fruits secs, herbacis i alguna nota de flors blanques acaben d'arrodonir el conjunt aromàtic 

A la boca

Cava del Penedès de pas fresc i molt fi, sec i molt saborós. Les notes cremoses de la criança són més presents. Fresca acidesa de caràcter cítric, final llarg i persistent, que deixa agradables records de fruita amb un lleuger toc amarg i un fresc post gust cítric i herbaci.

La nostra opinió personal

Mascaró Nigrum Brut Reserva és un cava elegant, fresc i fi, amb una excel.lent relació qualitat-preu.

ALTRES ANYADES No
Anyada No
Tipus d'escumós Brut
DO Cava
Capacitat 75 cl
Temperatura de servei 6-8 graus
Segueix les pautes de l'agricultura biodinàmica? No
Ecològics No
És un producte sense sulfits? No
Envelliment Reserva
Nº de mesos en ampolla 24
Puntuació Parker No
Puntuació Peñin No
La nostra puntuació 89
Puntuació mitja 89
Altres guies No
Nom del premi No
Mono-Varietal No
Percentatge de Varietat Parellada 60%, Macabeo 30%, Xarel·lo 10%.
Maridatges Aperitius, Arrosos de carn, Arrosos de peix, Carns blanques rostides, Cuina oriental, Entrants suaus, Graellada de verdures, Marisc a la graella, Pastes amb salsa de carn, Peix blanc a la graella, Peix blanc al forn, Pollastre rostit, Postres de fruita, Postres de fruits secs, Postres de pasta de full, Postres dolçes, Rostits, Sol, Torrons, Verdures, Xai rostit
Gustos Afruitat i fresc, Bombolla fina i fresc, Fresc i sec
Ocasió Aperitius, Perquè si, Reunió de col·legues, Reunió familiar, Sopar amb els amics
  1. Opinar sobre aquest producte

Escriu el teu comentari

Com valores aquest producte? *

  1 estrella 2 estrelles 3 estrelles 4 estrelles 5 estrelles
Valoració