PARKER: RIBERA DEL DUERO, TORO I RUEDA

Acabades les vacances, la tornada a la feina no és fàcil. Tanmateix, nosaltres tenim el millor remei per a la depressió postvacacional.

Luis Gutiérrez, responsable de la revista Robert Parker's Wine Advocate per a Espanya, acaba de publicar un parell d'articles que tenen el riu Duero com a fil conductor.

El primer està dedicat als vins de la Ribera del Duero, una de les zones vinícoles més importants de l'Estat.

El segon s'ocupa de la resta de denominacions d'origen que el Duero travessa en el seu camí per la geografia espanyola, com Toro i Rueda.

Us hem preparat una selecció de vins força interessant. Tots han obtingut una puntuació igual o superior a 90 punts Parker.

Comencem amb dos vins de Ribera del Duero, bressol de la varietat Tinta Fina (Tempranillo). Si cerqueu vins amb una fabulosa relació qualitat-preu, no deixeu de tastar Viña Sastre Roble 2016 (90 Parker) i el ja mític Finca Villacreces Pruno 2016 (91 Parker).

Pugem un esgraó amb tres impecables Crianzas. El magnífic Carmelo Rodero Crianza 2015 (91 Parker), el saborós Tionio 2015 (90 Parker) i Dominio de Atauta 2014 (91 Parker), de vinyes d'alçada.

Fem el cim amb tres imponents Reservas. L'elegantíssim Pago de los Capellanes El Nogal 2014 (90 Parker), Carmelo Rodero Reserva 14 (92 Parker), un vi de gran puresa, i l'excepcional Viña Pedrosa Reserva 2014 (94 Parker).

Seguint el curs del riu, arribem fins a Toro, pàtria de la varietat Tinta de Toro

La primera suggerència és Prima 2016 (91 Parker). Amb un toc de Garnatxa, és un vi de preu imbatible.

La segona és un clàssic de la regió, Almirez 2015 (91 Parker), obra dels prestigiosos germans Eguren.

I no podíem deixar fora dos vins monumentals: Numanthia 14 (91 Parker) i San Román 14 (94 Parker).

Acabarem amb un gran vi blanc de Rueda. Molt probablement, el millor monovarietal de Verdejo d'Espanya. Belondrade Lurton 2016 ha obtingut uns excel·lents 93+ punts Parker.

Fins a la propera entrada,

Gaudiu del vi.