PARKER: PRIORAT I CATALUNYA

Els dos darrers articles publicats per en Luis Gutiérrez a la revista Robert Parker Wine Advocate són força interessants.

El primer és un recull de vins de qualitat produïts a diverses regions de Catalunya.

El segon fa una anàlisi exhaustiva dels vins de la DOQ Priorat.

Un cop llegits ambdós articles, us hem preparat una selecció de 10 vins amb excel·lents puntuacions Parker. En concret, 4 vins negres, 3 vins blancs i 3 Caves.

Comencem amb els vins negres.

Des del Montsant, el reconegut enòleg Joan Asens ens presenta Les Comes d'Orto 2015, un vi que conjuga terrer i expressivitat. Parker 91.

Anem cap al veí Priorat per gaudir d'Etern 15, un imponent cupatge de vinyes centenàries elaborat per Albert Jané. Parker 92.

El gran Álvaro Palacios és el responsable de Les Terrasses 2016. Un vi impecable i amb un gran potencial d'envelliment. Parker 92-94.

Un altre referent de la regió, Martinet Bru 16 és un vi ecològic produït per Josep Lluís i Sara Pérez, una família que és història viva del Priorat. Parker 92+.

Tot seguit ens ocupem dels vins blancs.

Exemple de refinament mediterrani, Gran Caus Blanc 16 és un cupatge de varietats locals i internacionals produït per Carles Esteva en els sòls calcaris del Massís del Garraf. Parker 90.

Des de Costers del Segre, Ekam 17 és un vi de gran puresa i millor futur, resultat de la mà experta d'en Raül Bobet, un dels millors enòlegs del món.

Novament un vi de la inquieta Sara Pérez, Dido Blanc 16 transmet tot el caràcter del Montsant. Parker 93.

Acabem amb tres Caves de primer nivell.

Seguint els principis de l'agricultura biodinámica, el celler Recaredo elabora el magnífic Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2012 a partir un cupatge tradicional. Parker 91.

En el mateix nivell de qualitat, Gramona ens presenta dos vins escumosos ben diferents.

Gramona Argent Gran Reserva Brut 2012, un cremós monovarietal de Chardonnay.  Parker 91+.

Gramona Gran Reserva Brut Nature III Lustros 2009, un cupatge de varietats autòctones precís i molt fresc. Parker 92+.

 

Fins a la propera entrada,

Gaudiu del vi