PARKER: GREDOS, ARAGÓ I NAVARRA

Fa poques setmanes, en Luis Gutiérrez, el corresponsal de Robert Parker per a Espanya, va publicar tres articles dedicats a les regions de Gredos, Navarra i Aragó a la revista Robert Parker Wine Advocate.

En tots tres casos, en Luis Gutiérrez valora de forma molt positiva la qualitat dels vins elaborats amb una varietat que, tot i haver estat menystinguda durant molt temps, en l'actualitat viu un renaixement esplendorós: la Garnatxa negra.

Comecem per l'Aragó. L'escocès Norrel Robertson, establert a la DO Calatayud i propietari del celler "El Escocés Volante", és l'elaborador de Manga del Brujo 2013, un vi amb una fabulosa relació qualitat-preu que combina  Garnatxa amb Carinyena, Tempranillo i SyrahParker 92.

Sense sortir de Calatayud, Bodegas Ateca ens presenta dues versions de les velles Garnatxes aragoneses d'alçada. Totes dues han rebut 89 punts Parker.

Atteca 2014, envellit durant 12 mesos en barriques de roure francès.

Atteca Armas 2015, elaborat amb les vinyes més velles i criat durant 18 mesos en barriques. Gran potencial d'envelliment.

A la DO Campo de Borja, Bodegas Borsao produeix Borsao Bole 2014, un cupatge de Garnatxa i Syrah a un preu excepcional. Parker 90.

Seguim a Navarra, on Bodegas Julián Chivite presenta el clàssic Chivite 125 Reserva 2011, un monovarietal de Tempranillo amb 91 punts Parker.

Acabem a Gredos, terra de Garnatxes màgiques. El celler Comando G, pertanyent a la DO Vinos de Madrid, ens presenta dos vins monovarietals plens d'elegància i autenticitat.

La Bruja Avería 2015, criat durant 7 mesos en barriques de roure francès. Parker 92.

El Hombre Bala 2014, envellit durant 10 mesos en barriques franceses. Parker 92.

 

Fins a la següent entrada,

Que gaudiu del vi.