NOVES PUNTUACIONS PARKER PER A CATALUNYA

El darrer número de Robert Parker's Wine Advocate inclou tres articles dedicats a Catalunya.

Us presentem una selecció de vins que hi han obtingut bones puntuacions, juntament amb els comentaris d'en Luis Gutiérrez, el corresponsal de Parker per al nostre país.

Comencem amb tres vins negres del Priorat. Tots tres estan elaborats amb les varietats tradicionals, garnatxa i carinyena.

Ritme Negre 2014, d 'Acústic Celler, ha rebut 90 punts Parker. Gutiérrez el defineix com "una gran introducció" a la zona.

Pugem un nivell amb el Vi de la Vila de Torroja 2014 de Terroir al Límit. Amb 92+ punts Parker, és un vi "floral, fresc i amb bona fruita".

L'excel.lent Ferrer Bobet Vinyes Velles 2013 té "una frescor excepcional i una viva mineralitat". 93+ punts Parker. Anyada històrica al Priorat. 

Pel que fa als vins de la resta de Catalunya, Portal Criança 2013, de Celler Piñol,és un vi negre fet a la Terra Alta que té "una fina acidesa i una final mineral i saborós". Molt bona relació qualitat-preu amb 89 punts Parker.

Sense sortir de la regió, Bàrbara Forés el Quintà 2014, del Celler Bàrbara Forés, és un vi blanc de garnatxa blanca que destaca pel seu "volum, acidesa, intensitat i frescor". 91 punts Parker.

Arribem fins a Costers del Segre per a suggerir-vos Taleia 2014, un vi blanc de Raül Bobet fet amb Sauvignon Blanc i Semillon que mostra "una bona frescor i un final saborós, gairebé salí". 92 punts Parker.

Pel que fa als Caves, comencem amb Visol Gran Reserva Brut Nature 2010, de Caves Mestres. Fet amb les varietats tradicionals, té "un paladar cremós, amb la bombolla petita i un final sec i esmolat". 90 punts Parker.

Colet Assemblage Extra Brut 2013, de Caves Colet, combina les varietats foranes Chardonnay i Pinot Noir per fer un vi "amb un paladar poderós i compacte, amb un gran equilibri". 92 punts Parker.

Per acabar, Recaredo Subtil Brut Nature 2007, de Caves Recaredo, té un nas "extremadament complex. Un Cava excels i poderós". 93 punts Parker.

Fins a la propera entrega,

Gaudiu del vi