GRANS VINS PER MENYS DE 20 EUROS

Sense cap dubte, els dos criteris més importants a l'hora d'escollir un vi són la qualitat i el preu.

Conjugar ambdues variables no és senzill. Nosaltres hem fet el possible per aconseguir-ho.

Modestament, estem molt contents amb el resultat: una selecció de Grans Vins per menys de 20€.

Són 5 vins negres, 3 vins blancs, 2 escumosos i 1 vi rosat.

Procedents de diverses DOs espanyoles i catalanes, aquests vins tenen una comú una excepcional Relació Qualitat-Preu.

Comencem, com de costum, pels vins negres. Produït per Bodegas Roda, Sela 2015 és un cupatge clàssic de La Rioja fresc i molt fàcil de beure.

La veïna Ribera del Duero és l'origen de Pesquera Crianza 2015, un vi de Tempranillo elaborat per Alejandro Fernández, figura mítica del vi espanyol.

No gaire lluny, a El Bierzo, la mà mestra de Raúl Pérez, un dels millors enòlegs del món, és responsable d'El Castro de Valtuille 2015, una fantàstica Mencía de vinyes velles.

Ja a casa nostra, Finca L'Argatà 2014 és una Garnatxa d'agricultura biodinàmica produïda pel celler Joan d'Anguera en el Montsant. Un vi d'una puresa emocionant.

Cap al nord, en ple Empordà, Espelt Comabruna 2015 és un monovarietal de Carinyenes centenàries que transmet com pocs el caràcter únic d'una terra feta de roca, mar i tramuntana.

El primer vi blanc que us suggerim és una joia poc coneguda feta al sud del país, a la Terra Alta. La Foradada de Frisach 17 és una Garnatxa Blanca ecològica fet amb la tècnica del "brisat", que dóna una gran riquesa i estructura al vi.

De tornada al Bierzo, Dominio de Tares Godello 2017 és un monovarietal de Godello, un dels pocs raïms blancs que pot disputar el títol de "millor varietat espanyola" a l'Albariño.

Parlant d'Albariño, val la pena tastar Albariño Pazo Barrantes 2017. Els ceps són a la Val do Salnés (Pontevedra), bressol dels millor Albariños del món.

Pel que fa als escumosos, comencem amb tot un clàssic. Fet amb un cupatge tradicional, el Cava Juvé y Camps Reserva de la Familia Brut Nature 2015 manté un admirable nivell de qualitat any rere any. Ara amb certificació ecològica.

Un vi per a coneixedors, el Clàssic Penedès AT Roca Esparter 2013 és un monovarietal ecològic de Macabeu amb criança en bóta. Vinós i profund.

Acabem amb un vi rosat del Montsant. Regina 2017, cupatge de Garnatxa Negra i Garnatxa Blanca de Josep Grau Viticultor, és fresc com un vi blanc i intens com un vi negre.

 

Fins a la propera entrega,

Gaudiu del vi