TIPUS DE CAVA
En general, el Cava es classifica a partir de dues característiques principals. La primera és el temps d'envelliment a l'ampolla. La segona és la quantitat de sucre per litre.
Tot seguit us presentem una selecció de Caves que us ajudaran a conèixer millor l'àmplia varietat de productes existents al mercat.
PUNTUACIONS PARKER PER A GALÍCIA I EL BIERZO
Luis Gutiérrez, corresponsal de Robert Parker a Espanya, va publicar fa poc el seu informe anual sobre les regions de El Bierzo i Galícia. Ambdues regions tenen punts en comú, però també aspectes que les diferencien.
Amb una superfície de conreu d'unes 3.000 hectàrees la Denominació d'Origen El Bierzo és una de les més dinàmiques de l'Estat espanyol. En els darrers anys, la DO El Bierzo ha pres diverses iniciatives destinades a millorar la qualitat dels vins de la regió i a revalorar la singularitat dels seus terrers. En destacarem dues.
CABERNET SAUVIGNON NACIONALS
La varietat Cabernet Sauvignon és una de les varietats de raïm negre més prestigioses del món. Per a molts aficionats, el seu prestigi només és superat pel de la llegendària Pinot Noir, nativa de Borgonya.
L'origen geogràfic de la varietat Cabernet Sauvignon se situa, molt probablement, a la regió de Burdeus, on es creu que va sorgir fa uns quatre segles.
VINS DE PRIMAVERA
La primavera ja és aquí. Les temperatures pugen i els dies s'allarguen. Deixem enrere els contundents plats de l'hivern. Ens venen de gust àpats menys consistents. Així mateix, cerquem vins més lleugers. Vins expressius. Vins florals.
Us proposem una selecció de vins blancs i rosats elaborats amb varietats delicades i aromàtiques. Varietats locals i internacionals.
CAVA I CLÀSSIC PENEDÈS
La història del Cava és, sense cap dubte, la història d'un èxit comercial. Segons dades del Consell Regulador del Cava, l'any 2015 es van vendre arreu del món més de 244 milions d'ampolles de Cava, de les quals gairebé el 65% es van comercialitzar en el mercat exterior.
La producció de Cava a la zona del Penedès va començar a mitjan segle XIX. Cap a 1870, alguns productors de Sant Sadurní d'Anoia van començar a explorar les possibilitats del Mètode Tradicional o Champenoise per a elaborar vins escu
LA SERRA DE GREDOS
Ubicada al sud d'Àvila, a l'oest de Madrid i al nord-oest de Toleda, la Serra de Gredos és, en l'actualitat, una de les regions vinícoles més interessants d'Espanya.
De fet, l'eclosió de Gredos com a zona productora de vins de qualitat és un dels esdeveniments més destacables en l'àmbit del vi espanyol des del renaixement del Priorat, ara fa 25 anys.
RIOJA, A LA CRUÏLLA
Amb 63.503 hectàrees de vinya i més de 800 cellers inscrits, la Denominación de Origen Qualificada Rioja és, sense cap mena de dubte, la més important i prestigiosa d'Espanya.
Amb una tradició que es remunta més de dos mil anys, La Rioja va ser la primera regió espanyola reconeguda amb una Denominació d'Origen, el 6 de juny de 1925.
NOVES PUNTUACIONS PARKER PER A LA RIOJA
Comencem aquest maig amb la esperada valoració anual Parker dels vins de La Rioja. Continua la tendència, iniciada ja l'any passat, de reconeixement dels nous cellers i projectes fruit de l'empenta d'unes noves generacions que estan obrint forat a la DO, aplaudim especialment el reconeixement que es fa de la bona tasca de Luis Gutierrez.
LA NOSTRA FIRA ARRELS DEL VI
El passat dissabte, l'equip d'Enterwine va guadir i molt a la Fira de Vins amb DO Empordà, Arrels del Vi. Una fira que se celebra des de fa vuit anys però que, en aquesta ocasió, era la primera que se celebrava a Barcelona. I en un marc ple d'història com es el Mercat del Born, ara recuperat com a centre cultural.
VI DEL MES: PHINCAS DSG
Estrenem secció nova: El vi del mes. Una secció que intentarà dinamitzar aquest blog, tal com les següents entregues preparades per vosaltres. Contentíssim em trobo que aquest sigui el primer vi. El Phincas DSG 2011 de David Sampedro a la Rioja.