Hola a t@ts!
Per fí ja estem en marxa. No sabeu la il·lusió que ens fa escriure-us aquestes primeres paraules! Hi hagut molts mesos de feina al darrere i ara ja us podem oferir aquest nou web.
Per aquells que no ens coneixeu, des de fa 28 anys estem a la nostra botiga Celler Can Dani en el barri de Gràcia de Barcelona. Desprès de tres anys en una aposta de venda on-line, emprenem el camí en solitari amb aquest nou web www.enterwine.com
L'Oscar Soneira és un apassionat dels vins. Des de molt jove, i gràcies a la seva família, va començar a descobrir el món dels vins. Poc a poc, aquesta tradició d'obrir una ampolla en família i parlar-ne, va anar creixent. I les ganes de conèixer més i més i millor, l'han convertit en tot un winelover, dels que transmeten la seva passió, les seves ganes de parlar i tastar, de compartir bons moments amb bones (i, perquè no, a vegades dolentes) sensacions.
Varietat ancestral i arrelada al nostre país, la Garnatxa torna a gaudir en aquests temps d'un nou ressorgir, crítics i aficionats al vi comencen a tornar-la al lloc que li pertany, a una varietat que antigament va gaudir de molt prestigi, però que en els últims temps va tenir una pèrdua d'ell.
L'equip d'Enterwine.com ens vam reunir amb l'Oscar una tarda i vàrem fer un tast dels vins amb Garnatxa que creiem més ens acosten al que ens explica Oscar Soneira en el seu post. I basant-nos en el gran èxit de les garnatxes en l'últim certamen Concours International des Grenaches vàrem gaudir amb el tast.
Mous el mànec cap amunt i l'aigua comença a correr. A mi, nostàlgic, quasi m'agrada més girar la maneta... i l'aigua flueix. Una costa tan simple, una cosa tan quotidiana l'hem convertit en natural, mentres si jo tiro la meva memòria enrere, i no sóc tan vell, la gent anava a buscar l'aigua a afluents, fonts, petites cascades, pous, canelles,... el natural, el que la terra donava.
Desprès del post del dijous en el què us feiem una breu presentació de l'agricultura ecològica, varem preparar un tast de vins ecològics per poder endinsar-nos en aquest nou panorama. Només us direm que va ser molt sorprenent: ens vam trobar amb vins molt expressius, molt autèntics, cadascun amb un caràcter propi, molt seu.
Doncs sí senyors, avui 20 de març oficialment és Primavera. Arrenca el temps inestable, de núvols passatgers, de les primeres pluges fines, d'altes i baixes temperatures. Deixant pas a dies assolletats, a suaus brises matineres, les primeres tiges en el camp, flors que quallen i desperten a l'albada regant de perfum els matins.
Comencem amb Temps de Flors 2013 de Sumarroca i no pot ser més encertat: la seva etiqueta està plena de flors, com el seu nom bé indica. Un vi blanc amb un cupatge de Muscat, Xarel·lo i Gewürztraminer. A la copa ens ofereix un color groc palla, net, clar i brillant. El nas està ple de fruita de pinyol i flors de primavera, prèssecs es barrejan amb aromes de gessamí, jacint i flor de llimoner. La boca, fresca i carnosa, peres, raïms i prèssecs, acidesa elevada i notes cítriques, acompanyades d'altres molt florals, típiques de la Gewürztraminer. Ampli i llarg, alegre i molt viu, perfecta expressió de la primavera en un vi blanc.
De petit, heretava la roba del meu germà, els seus pantalons, jerseis, jaquetes, camises, .. fins i tot existia la detestable idea de vestir-nos igual
Hem escollit cinc vins com a representants d'aquesta gran denominació, com podríem escollir uns altres cinc, la diferència no rau tant en la qualitat sinó en les seves característiques tan variades. Amb elles volem donar a conèixer l'apreciat terrer del Montsant.