(0)

Product was successfully added to your shopping cart.
Previ

Anna de Codorníu Brut Blanc de Blancs

Disponibilitat. En estoc

9,80 €

Anna de Codorníu Brut Blanc de Blancs

Característiques

  • Reserva. 15 mesos en ampolla.
  • Capacitat:
  • 75 cl
  • Grau d'alcohol:
  • 11,5

Puntuacions

89
Puntuació Enterwine 89
89
Puntuació mitja 89

Disponibilitat. En estoc

9,80 €
-+

Opinar sobre aquest producte

Detalls

Anna de Codorníu Blanc de Blancs és un cava fresc, vibrant i afruitat, emparat sota la DO Cava i elaborat per Codorniu, l'emblemàtic i pioner celler ubicat a Sant Sadurní d’Anoia, municipi de la comarca de l'Alt Penedès i indiscutible capital del cava. 

Les primeres referències documentades de l'existència de Codorniu es remunten a l’any 1551. D’aquesta data és el document més antic que ja confirma l’activitat vitivinícola de Jaume Codorníu, propietari de les vinyes. En aquest mateix segle XVI, Anna Codorniu, la pubilla de Can Codorniu, contrau matrimoni amb el viticultor Miquel Raventós i els dos cognoms queden per sempre lligats a la comanyia. Un segle més tard, la família Raventós es fa càrrec de la masia que per gairebé cinc-cents anys serà el cor del celler. L’any 1872, Josep Raventós es converteix en el pioner i creador del cava, elaborant a Catalunya les primeres ampolles de vi escumós fent servir el mètode tradicional i varietats autòctones del Penedès. Codorníu comença a fer-se famós per la qualitat de la seva producció però també pels cartells publicitaris il·lustrats per artistes modernistes com Casas i Utrillo, entre altres. L'any 1915, finalitza la construcció de les noves caves, obra de l'aquitecte Josep Puig i Cadafalch, un dels exemples més destacats d’arquitectura civil modernista i símbol de l'esperit emprenedor català imperant a l'època. Codorniu no només és reconeguda com l'empresa familiar més antiga del País sinó fins i tot del món atès que hi han passat fins a divuit generacions de la mateixa família. Les seves vinyes estan repartides en tres denominacions catalanes, Penedès, Costers del Segre i Conca de Barberà, alhora que es treballa continuament amb passió i rigor tot experimentant amb noves tècniques de cultiu i vinificació per tal d'aconseguir un producte cada vegada millor i més singular. Actualment, el grup Codorniu Raventós disposa de nombrosos projectes a altres denominacions d'origen i deu cellers que sumen plegats més de tres mil hectàrees de propietat, tant a Catalunya com a fora de les nostres fronteres, un equip de treball que supera les vuit-centes persones i més de cent-cinquanta premis i reconeixements internacionals rebuts només en els darrers anys.

Cupatge de Chardonnay (70%), de les vinyes que Codorniu disposa a Lleida, a més de diferents percentuals de les tres varietats tradicionals del territori, Xarel.lo, Macabeu i Parellada, de vinyes procedents del Penedès. Dues zones geogràfiques molt diferents i cadascuna amb el seu repectiu clima: a les Terres de Ponent, la climatologia és continental, rigorosa i seca, mentre al Penedès, les vinyes són subjectes al benèvol clima mediterrani.

Es verema cada varietat a banda i seleccionant els gatims en saó. Un cop al celler, els diferents raïms es despalillen i vinifiquen per separat en dipòsits d'acer inoxidable. Després de la primera fermentació a una temperatura controlada d'entre 15°C i 17°C, s'estabilitzen els diferents vi base, es fa el cupatge definitiu i la presa d'escuma tot omplint les ampolles, que baixen a la foscor de les caves i es col·loquen en rima per tal de fer la segona fermentació. El vi passa un mínim de quinze mesos de repòs en el silenci de la cava, després dels quals tenen lloc diversos remoguts de les ampolles, per facilitar l’aglutinació i l’eliminació posterior de sediments, i el degollament, moment en què s’extreuen. els sediments dipositats després de la segona fermentació. Posteriorment es dosifica una quantitat de licor d’expedició que determina el contingut en sucres residuals del cava. Per acabar, es tapa l’ampolla definitivament amb un tap de suro i es vesteix per la seva venda.

Anna Codorníu neix l'any 1984 i aviat esdevé el producte més emblemàtic del celler, com també el primer cava que incorpora la varietat Chardonnay. Anna és tot un tribut a l’última hereva del cognom Codorníu, un cava cremós, ampli i persistent alhora que extremament fàcil, versàtil i gastronòmic. En gaudirem enguany. La peculiar imatge de l'ampolla blanca opaca d'Anna de Codorníu Brut Blanc de Blancs ens evoca joventut i alegria, de la mateixa manera que deixa intuir el cava jove, fresc i desimbolt que encobreix.

 

 

 

 

 

Informació addicional

A la vista

Cava Brut Reserva de brillant color groc, que presenta lleugers reflexos verdosos i una fina bombolla que ascendeix en persistents rosaris.

Al nas

Anna Blanc de Blancs, de suggestives aromes. Molta fruita groga i tropical ensems subtils flors blanques apareixen sobre un intens i fresc fons cítric, mentre cremoses notes de torrats i pastisseria acaben d'arrodonir el conjunt. 

A la boca

Anna de Caves Codorníu és fresc i molt saborós, el seu pas ens deixa una persistent sensació llaminera. cremositat en el retorn i final molt agradable.

La nostra opinió personal

Anna de Codorníu Brut Blanc de Blancs és tot un referent en el món del cava, un escumós pur, vivaç i femení, per gaudir-ne en qualsevol moment. Servir ben fresc, encomana alegria des del primer glop.

ALTRES ANYADES No
Anyada No
Tipus d'escumós Brut
DO Cava
Capacitat 75 cl
Temperatura de servei 5-7 graus
Segueix les pautes de l'agricultura biodinàmica? No
Ecològics No
És un producte sense sulfits? No
Envelliment Reserva
Nº de mesos en ampolla 15
Puntuació Parker No
Puntuació Peñin No
La nostra puntuació 89
Puntuació mitja 89
Altres guies No
Nom del premi No
Mono-Varietal No
Percentatge de Varietat Chardonnay 70%, Parellada 15%, Xarel·lo y Macabeo 15%.
Maridatges Aperitius, Arrosos de peix, Carns blanques rostides, Carns vermelles a la graella, Combina amb tot tipus de plats, Entrants suaus, Fumats, Graellada de verdures, Marisc a la graella, Pastes amb salsa de carn, Pastes amb salsa de peix, Patés, Peix blanc a la graella, Peix blau, Pica-pica, Postres de fruita, Postres de pasta de full, Sol, Verdures amb salsa
Gustos Afruitat i fresc, Alegre i fresc, Bombolla fina i fresc
Ocasió Aperitius, De tapes, Perquè si, Reunió de col·legues, Reunió familiar, Sopar a la llum de les espelmes, Sopar amb els amics
  1. Opinar sobre aquest producte

Escriu el teu comentari

Com valores aquest producte? *

  1 estrella 2 estrelles 3 estrelles 4 estrelles 5 estrelles
Valoració